Zonwerend glas

Verminderde lichtinval door zonwerend glas
zonwerend glasZoals de naam al aangeeft, zorgt zonwerend glas voor een verminderde lichtinval van de zon. Hoeveel de lichtinval verminderd wordt, is afhankelijk van het gebruikte glas. Dit kan gaan van licht zonwerend, tot heel sterk zonwerend.

Meestal wordt zonwerende beglazing zonwerend gemaakt door middel van een folie aan de buitenkant van het glas. Deze zonwerende folie zorgt ervoor dat een deel van het licht weerkaatst wordt, en een deel gewoon doorgelaten wordt.

Waar vindt men zonwerend glas?

Zonwerend glas komt op verscheidene plaatsen voor. Zo vindt men het bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, zodat de zon geen hinder zou hebben op het werk dat er moet uitgevoerd worden. De zon die weerkaatst wordt op een computerscherm zorgt er vaak voor dat de informatie op het scherm amper zichtbaar wordt. Zonwerende beglazing komt in kantoorruimtes vooral voor aan de zuidkant.

Uiteraard is zonwerende beglazing in verschillende variaties en afmetingen te verkrijgen. De prijs van de beglazing wordt grotendeels bepaald door deze afmetingen, maar ook door de sterkte van de zonwering, en de afwerking ervan.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: