Draadglas

Wat is draadglas?
Draadglas is een type van inbraakwerend glas, dat in kenmerken wat te vergelijken valt met gehard glas of gelaagd glas. Als wapening bevinden zich in het draadglas metalen draden in een bepaald patroon. Meestal is dit patroon een rasterpatroon. De bedoeling van de draden in het draadglas is dat wanneer het glas breekt, de scherven blijven steken aan de draden.

Dit zorgt ervoor dat het glas zowel veiliger is, als inbraakvertragend werkt. Dit gebeurt echter niet in dezelfde mate als gelaagd of gehard glas.

Toepassingen van draadglas

Er zijn verschillende redenen waarom voor draadglas gekozen wordt:

  • Wanneer het breken van glas voor verwondingen kan zorgen, wordt voor draadglas gekozen om de scherven bijeen te houden.
  • Aangezien draadglas ook brandvertragend werkt, wordt dit ook vaak gebruikt daar waar er een groter risico op brand is
  • Soms wordt ook voor draadglas geopteerd als er minder doorzichtigheid gewenst is.

Er zijn verschillende soorten draadglas, afhankelijk van het primaire doel van het glas: functioneel, inbraakwerend, veiligheid of esthetiek?

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: