Enkel glas

Enkel glas is een eindproduct of basisproduct dat gemaakt wordt door het bewerken van zand, en het toevoegen van verschillende materialen.

Glas wordt vaak met bepaalde types kristallen verward. Kristallen worden echter gedefinieerd door de kristalstructuur, die volledig afwezig is bij glas. Het heeft echter vele kenmerken gemeen, zoals het doorzichtig karakter, en de mogelijkheid om de lichtinval te breken.

Gebruik van enkel glas

Enkel glas wordt vandaag de dag meer en meer gebruikt als basisproduct in plaats van eindproduct. Tientallen jaren geleden was het gebruikelijk om vensters in een woning of gebouw enkel te voorzien van enkel glas. Dit is nu echter verleden tijd, omdat enkel glas weinig of geen isolatiewaarde heeft.

De meer moderne types van standaard beglazing, namelijk dubbel glas of HR glas bevatten allen enkel glas als basisproduct. Twee of meerdere lagen enkel glas met toevoeging van enkele bijproducten en een nieuwe behandeling, geven vaak een grote meerwaarde aan de beglazing, zowel op vlak van thermische isolatie als op vlak van akoestische isolatie.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: