HR glas

HR glasHR glas – of hoogrendementsglas – is een relatief moderne variant op dubbel glas. Op vlak van thermische isolatie presteert HR glas nog beter dan dubbele beglazing. De akoestische isolatie factor van hoogrendementsglas is gelijk aan dat van dubbele beglazing, als tenminste dezelfde breedte van glasplaten gebruikt worden.

Hoe werkt HR glas?

HR glas heeft twee grote verschillen met standaard dubbel glas. Ten eerste is HR glas gevuld met een edelgas (meestal argon) in plaats van lucht, wat nog een betere isolatie bewerkstelligd. Ten tweede wordt bij hoogrendementsglas een dun laagje coating aangebracht. Deze coating laat het grootste deel van het invallend zonlicht toe in de woning, terwijl het een belangrijk deel van de gereflecteerde warmte tegenhoudt. Zo verliest u dus een minimum aan warmte energie.

Er is een heel licht kleurverschil met HR beglazing. De beglazing laat net iets minder licht door dan dubbele beglazing, hoewel dit enkel bij de sterkst isolerende beglazing effectief zichtbaar is.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: