Mat glas

Mat glas is glas die gedeeltelijk of volledig ondoorzichtig (of mat) is gemaakt. Het wordt vooral gebruikt voor privacy, of als stijlkenmerk. Er zijn verschillende manieren om het matte karakter van het glas te bewerkstelligen.

Methodes om glas mat te maken

De methodes om glas mat te maken zijn erg uiteenlopend.

  • Zandstralen
    Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van zandstralen om glas mat te maken. Dit heeft echter een expliciet nadeel: Het is enkel aan te raden bij nieuwe beglazing. Op die manier kan het rechtstreeks bij de fabrikant gebeuren. Bestaande beglazing kan ook gezandstraald worden, maar daarvoor moet het naar de fabrikant vervoerd worden en terug, wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Etsen met zuur
    Tegenwoordig wordt er vaak mat glas gemaakt door standaard glas te etsen met zuur.
  • Verschillende folies
    Het aanbrengen van folies om glas mat te maken is perfect voor reeds bestaande beglazing. De kosten hiervoor zijn gering vergeleken met de andere methodes. De levensduur van het matte effect is echter niet zo lang als bij de andere twee toepassingen.

Mat glas is niet hetzelfde als zonwerend glas, hoewel bepaalde eigenschappen ervan overeenkomen.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: