Beloopbaar glas

Beloopbaar glas is een relatief recent fenomeen. Gezien de ontwikkelingen in de glasbewerking is het maar recent mogelijk om dit type glas te fabriceren.

Beloopbaar glas sterk genoeg?

Het glas bij beloopbaar glas is zonder twijfel sterk genoeg om het gewicht te dragen van de personen die erop lopen. Beloopbaar glas bestaat meestal uit gelaagd glas, dat volgens een speciale thermische procedure zijn hardheid verkrijgt.

Vele mensen vinden het niet altijd eenvoudig of aangenaam om over beloopbaar glas te lopen. Gezien het glas meestal doorzichtig is, en glas nog altijd geassocieerd wordt met ‘breekbaar’, zorgt dit bewust of onbewust voor een angstig gevoel. In de realiteit is beloopbaar glas echter zeker niet fragiel.

Beloopbaar glas is altijd gelaagd, maar er kunnen nog verschillende afwerkingen voorzien worden. Zo kan het mat glas zijn, of gezandstraald worden. Ook kunnen er figuren in het glas verwerkt worden, of worden afgewerkt met een specifieke kleur of kleurcombinatie.

Er is dus in principe geen enkele reden om niet te kiezen voor beloopbaar glas.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: