Gehard glas

Wat geeft gehard glas zijn eigenschappen?
Gehard glas is glas dat veel sterker (harder) is dan gewoon glas. Gehard glas heeft die eigenschap omdat het een thermische behandeling ondergaan heeft, waarbij het tot meer dan 600° C opgewarmd wordt. Na het opwarmen wordt het glas erg snel afgekoeld, waardoor het gaat krimpen.

Doordat gehard glas zo sterk is, kan het na de thermische behandeling niet meer bewerkt worden. Alle bewerking moet dus voordien gebeuren.

De voordelen van gehard glas

Gehard glas heeft twee grote voordelen.

  1. Eerst en vooral is het uiteraard veel moeilijker om te breken dan gewoon glas, wat zowel belangrijk is op het vlak van veiligheid, maar ook belangrijk is voor inbraakwerend glas.
  2. En ten tweede: Als gehard glas dan toch breekt, heeft het een heel ander breukpatroon dan standaard glas. Terwijl gewoon glas scherven vormt bij het breken, valt gehard glas uiteen in kleine, afgevlakte stukjes glas. Dit minimaliseert het risico voor verwondingen.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: