Glazen meubels

Glas als stijlkenmerk in uw interieur
Bij de meeste glasconstructies wordt geopteerd voor glas vanwege twee redenen: Het oogt meestal mooi en stijlvol, en is in vele gevallen functioneel. Denk maar aan een glazen douchedeur – Glas is daarvoor het perfecte materiaal vanwege zijn doorzichtige aard. Douchedeuren gemaakt uit een ander, ondoorzichtig materiaal zouden onpraktisch zijn: Er zou al een lichtbron in de douchecabine geplaatst moeten worden.

Bij glazen meubels is dit wat anders. Er zijn uiteraard functionele redenen om voor meubels in glas te kiezen, maar de meeste glazen meubels worden gekozen vanwege hun esthetische aspect.

De afwerkingen van glazen meubels

Glazen meubels kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, wat een groot deel van hun charme is.

Allereerst oogt eenvoudig, enkel glas al heel mooi in het juiste interieur. Denk maar aan een salontafel van glas. Er zijn echter erg veel manieren om het glas van een eigen, specifieke stijl te voorzien.

Glazen meubels zijn te verkrijgen in figuurglas, dat patronen kan bevatten die u zelf bepaalt. Er kan zelfs gekozen worden om een enkele figuur in het glas te etsen. Verder is er uiteraard nog de mogelijkheid om gekleurd glas te gebruiken voor uw glazen meubels, of bijvoorbeeld kastdeuren af te werken met een stijl die lijkt op die van glas in lood.

Al deze voorbeelden zijn perfect te combineren in een creatief, glazen meubel.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: