Dubbel glas

Wat is dubbel glas?
Dubbel glas is exact wat de naam definieert: In plaats van één glasplaat bij standaard enkel glas, bevat dubbel glas twee glasplaten. Deze twee glaslagen raken elkaar niet aan, ertussen zit een luchtdichte spouw.

Dubbele beglazing isoleert veel beter dan enkel glas, wat ervoor zorgt dat het meer en meer de standaard wordt. De isolatiewaarde van dubbel glas geldt zowel voor thermische als akoestische isolatie.

Hoe werkt dubbele beglazing?

Bij enkel glas wordt er vaak warmte van binnen naar buiten doorgegeven (of omgekeerd). Wanneer de temperatuur buitenshuis lager is, treedt er bij enkel glas vaak condensatie op aan het glas. Dit duidt op het doorgeven van warmte van binnen naar buiten.

Bij dubbel glas wordt het doorgeven van warmte in een grote mate tegengehouden door de spouw in het midden van het glas. Lucht heeft namelijk een erg grote warmteweerstand.

Bij dubbelglas moet de lucht in de tussenruimte zo droog mogelijk zijn, omdat er anders in de spouw condensatie zou kunnen optreden.

Een variant van dubbele beglazing is hoogrendementsglas of HR glas. Ook dit is een type van isolatieglas, maar isoleert nog iets beter dan de standaard dubbele beglazing.

Geluidsisolerend dubbel glas

Dubbele beglazing is ook geluidsisolerend. Dit komt omdat de buitenste glasplaat iets dikker is dan de binnenste, en dus andere frequenties tegenhoudt dan de eerste plaat. Waren de beide glasplaten van de dubbele beglazing van dezelfde dikte zou de beglazing niet zo geluidsisolerend zijn.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: