Gebogen glas

Glas hoeft niet vlak te zijn
Aangezien glas meer en meer zijn weg vinden in het interieur en exterieur als een meer esthetische en stijlvolle aanvulling, wordt er vaak met gebogen glas gewerkt.

Er wordt dus niet enkel met glas gewerkt omdat het functioneel is, zoals vaak gebeurd met vlak glas. Gebogen glas heeft dezelfde functionaliteit, maar oogt in sommige omgevingen veel mooier.

Soorten gebogen glas

Gebogen glas is net als zijn vlakke variant in verscheidene soorten te verkrijgen. Zo kan men opteren voor gebogen veiligheidsglas, gebogen mat glas, zelfs gebogen dubbel glas.

Het gebruiken van gebogen glas gaat dus niet ten koste van de functionaliteit of het doel van het glas.

Gebogen glas wordt op een erg precieze manier gemaakt. Het glas wordt opgewarmd tot net boven de bewerkingstemperatuur (zodat het deels vloeibaar wordt), en dan door middel van de zwaartekracht gebogen tot de vorm die gewenst is. Na het ombuigen van het glas wordt het op een gecontroleerde manier afgekoeld.

Om het gebogen glas net dat ietsje meer te geven, kan ook met gekleurd glas of figuurglas gewerkt worden.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: