Brandwerend glas

Glas dat brandwerend is?
De benaming brandwerend glas is in principe verkeerd. Het glas in de beglazing is niet brandwerend, tussen de verschillende glasplaten wordt enkel een brandwerend middel geplaatst.

Brandwerend glas kan worden onderverdeeld in verschillende categorie├źn. Zo is er draadglas, dat ook in een bepaalde mate brandwerend werkt. Er is ook glas met een specifieke coating die brand vertraagt.

De beste brandwerende beglazing doet echter meer dan alleen maar brand vertragen.

Opschuimend brandwerend glas

Het vertragen van vuur is een noemenswaardige eigenschap van brandwerende beglazing. Bepaalde beglazing die ingespoten is met een soort schuim doet echter meer dan het vuur vertragen.

Wanneer het schuim een temperatuur bereikt die hoog genoeg is, wordt het hard en ondoorzichtig, waardoor het een brandwerend schild vormt. Dit betekent dat dit type glas niet enkel brand vertraagt, maar het vuur zelfs volledig de toegang ontzegt.

Brandwerende beglazing wordt grotendeels enkel gebruikt in woningen of gebouwen waar er een groot risico bestaat op brand.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: