Gelaagd glas

Waarom gelaagd glas?
Gehard glas wordt vooral gebruikt als veiligheidsglas. Door de verschillende bewerkingen die gelaagd glas ondergaat, is het erg moeilijk te breken.

Er zijn veel gelijkaardigheden tussen gehard glas en gelaagd glas. Gelaagd glas ondergaat een gelijkaardige procedure als gehard glas, maar bestaat uit verschillende lagen, zoals de naam aangeeft. Gelaagd glas is dus nog sterker dan gehard glas.

Hoe wordt gelaagd glas gefabriceerd?

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glaslagen die over hun gehele oppervlak verbonden worden door één of meerdere lagen folie. Het type folie dat gebruikt wordt is afhankelijk van het uiteindelijke doel en de gewenste sterkte van het gelaagd glas, maar is bijna altijd kunststof.

Na het toevoegen van de folie wordt het gelaagd glas thermisch behandeld. Daardoor worden de tussenlagen met elkaar verbonden en wordt het geheel transparant.

Als het gelaagd glas breekt, blijven de scherven steken aan de folie. Dit zorgt ervoor dat het erg moeilijk is om te breken, en ook gebruikt wordt als inbraakwerend glas.

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: