Auto glas

Wat te doen bij schade aan het glas van uw auto?
Hoewel de sterkte (en het type) van de ramen in de auto de laatste jaren significant verbeterd is, is het glas in de auto nog altijd één van de meest kwetsbare plaatsen van de buitenkant van het voertuig. Daarom gebeurt het vaak dat er schade is aan het glas van de auto.

Sommige types glasschade zijn redelijk vlot te herstellen. Denk maar aan een kleine ster in uw voorruit, dit kan door een specialist redelijk vlot opgelost worden. Er zijn echter enkele acties te ondernomen die er voor zorgen dat de schade zich niet uitbreidt.

Allereerst is het belangrijk de schade aan uw auto glas zo snel mogelijk te laten herstellen. Een ruit met een barst in is erg kwetsbaar, en hoe meer u met de glasschade rond rijdt, hoe meer kans er bestaat dat de schade zich uitbreidt, of erger nog, dat uw volledige ruit breekt.

Verder kunt u, als u merkt dat u een ster in een raam hebt, deze best zo snel mogelijk aanpakken met wat plakband, om verdere glasschade te voorkomen totdat u de kans hebt dit te laten herstellen.

Verder kunt schade aan uw autoglas deels voorkomen door voldoende afstand te houden in het verkeer en defensief te rijden. Dit zal echter niet altijd voldoende zijn om glasschade volledig te vermijden. Vaak is een onschuldig opspattende steen al voldoende om een barst in uw auto glas te maken.

Schade aan glas van auto = meestal geen ramp

De conclusie is dat schade of breuk van het glas van de auto in veel gevallen vermeden kan worden. En in het geval dat er toch glasschade aan de auto is, kan dit door een glasspecialist meestal wel vlot opgelost worden.

Interessante artikels: