Inbraakwerend glas

Wat is het doel van inbraakwerend glas?
Het doel van inbraakwerend glas is wat de naam aangeeft: Het voorkomen of op z’n minst vertragen van inbraken.

Het grootste kenmerk van inbraakwerend glas is de sterkte: De bedoeling is dat het niet breekt onder omstandigheden waar andere types glas wel zouden breken. De intensiteit waar inbraakwerend glas aan kan blootgesteld worden alvorens het breekt is afhankelijk van het type van het glas.

Er zijn erg strenge normen verbonden aan de eigenschappen van inbraakwerende beglazing.

Kogelvrij glas

Kogelvrij glas is één van de bekendste soorten van inbraakwerend glas. In België wordt het erg vaak gebruikt bij juweliers en aanverwante zaken.

Er zijn twee types van kogelvrij glas. Ten eerste is er het kogelvrij glas dat enkel bestaat uit tussenlagen die de inslag moeten stoppen. Ten tweede is er het glas dat, naast de tussenlagen, ook bestaat uit een kunststof buitenlaag.

Beide types hebben hun voor- en nadelen. Ook zonwerend glas kan inbraakwerend gemaakt worden!

U zoekt een glasleverancier?

Bent u op zoek naar een glasleverancier of glaszetter die bijv. HR++ glas in uw woning kan plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met max. 6 glazenmakers in uw regio door gebruik te maken van onderstaand formulier van onze partner. Zij brengen u gratis en vrijblijvend in contact met specialisten. Vergelijk het aanbod, de prijzen en garantievoorwaarden en kies vervolgens voor de beste deal!

Interessante artikels: